Manzana

 

DOURO4YOU

Detta är ett samlingsnamn på 5 olika vingårdar i Dourodalen.
Produktionen är småskalig, vin med mycket hög kvalité.
Besök gärna deras gemensamma hemsida.

Douro4u.com  

SOBREDO   ANETO WINES

Sobredo är ett familjeföretag som startade 2001. Målet är att producera högkvalitativa viner. Produktionen är liten på den endast 7 ha mark som finns till förfogande i hjärtat av Dourodalen. Allt sker med handkraft, från skörden, fottrampningen, jäsningen, till lagringen på franska nya och gamla ekfat i minst 12 månader.
Första vinet blev Aneto red 2002, Aneto grand reserve lanserades 2008.
Fantastiska viner från norra Portugal.

QUINTA DA PRELADA

Från detta mindre portvinshus har vi plockat de mest fantastiska portvinerna. Tawny, Ruby och Pink Porto. Släkten Magalhaes har tillverkat portvin i 5 generationer på samma plats som idag. All produktion sker för hand, och produktionen är småskalig på de 60 ha som tillhör Quintan. Vinstockarna är cirka 30 år gamla. Terasserna  där vinet odlas är mycket gamla och gjorda av sten för att hindra erosion.

 

 

RISO

Vin i toppklass, från Alentejo i södra Portugal. Produktionen är småskalig med upp till 12.000 flaskor av varje separat vin per år. 3 st olika viner har vunnit 6 internationella medaljer i de tuffaste "tävlingarna" i världen det senaste året. RISO red RISO white samt RISO red reserve. Se info för varje vin på "beställ vin"

Besök gärna vingårdens egna hemsida:

Risowine.com

 

 

 

 

QUINTA DA CHEIRA

Vingård i det lilla, som tillverkar ett Alvarinho och Vinho Verde med mycket hög kvalité. Vinmakaren Carlos Machedo har med sitt vin vunnit påfallande många medaljer för dess höga kvalité. Vinet håller en alkoholhalt om 13%.

Vinet kan lagras upp till 5 år och är perfekt som kall aperitif, eller serveras till skaldjur och fisk.

Besök gärna vingårdens egna hemsida:

QUINTADACHEIRA.PT

 

LA QUERCE SECONDA - CHIANTI TOSCANA ITALIEN

 

Mycket trevlig vingård i utkanten av Chianti-området, Toscana, Italien. Produktionen består av Chianti, Chianti Classico, Bianco di Mezzola, Rose. Vingården tillverkar även olivolja av högsta kvalité.  All produktion är EKOLOGISK samt småskalig.

QUERCE2.IT

QUERCE2.IT